Editorial - Furlan Štante, Nadja; Škof, Lenart (Poligrafi, 2021)
Posebna številka Poligrafov, ki je pred vami, je posvečena izjemno aktualnemu vprašanju razmerja med religijo in naravo v luči sodobnih izzivov religijskih ved kot tudi sodobne okoljske krize. Prinaša šest člankov v okviru posebne številke, posvečene religiji in naravi. Članki se navezujejo na vprašanja sodobne filozofije religije, religiologije (vključno z religijami in kozmologijami južnoameriških in indijskih staroselcev ter sodobnega neopoganstva) in ekofeministične teologije. Številko sklepata dva članka, ki dopolnjujeta posebno številko s svojimi navezavami na razumevanje zraka v okviru srednjeveške islamske filozofije pri Avicenni na eni ter estetike in kontemplacije lepega v okviru srednjeveške krščanske filozofije Svetega Bonaventure na drugi strani.