Ženski religijski mirovni aktivizem v Bosni in Hercegovini - Pandžo, Amra (Poligrafi, 2019)
Žensko religijsko mirovništvo izvira iz skrajne potrebe verskih akterk pri njihovem spopadanju s težavami razdeljenih družb, mizoginih konceptov, strukturnega patriarhalnega nasilja in nasilnih etnonacionalističnih politik na Balkanu. Ženske verske mirovniške aktivistke v Bosni in Hercegovini uresničujejo številne projekte na vseh družbenih ravneh z medreligijskim dialogom, različnimi pogovori, mirovnim izobraževanjem ter delom z otroki in mladino. Ukvarjajo se z odpustitvijo, spravo, nenasilno komunikacijo, javnimi nastopi in kampanjami, ki si prizadevajo za bolj mirno in pravično družbo. Svoj navdih črpajo iz miroljubnih interpretacij svojih religij na podlagi poudarjanja duhovne povezanosti sveta, vključenosti ter prizadevanja za pravičnost in enakost med ljudmi. Žensko religijsko mirovništvo se uresničuje znotraj različnih religijskih skupnosti in cerkev, trenutno najpomembnejše pa so pri vsem tem vendarle posameznice, ki prinašajo nove miroljubne interpretacije religije in krepijo ženski glas v javnosti.