Spoj islamskega feminizma in izgradnje miru: izkušnje iz Bosne - Spahić-Šiljak, Zilka (Poligrafi, 2019)
Članek prikazuje tesno prepletene poti islamskega feminizma in vzpostavljanja miru v Bosni in Hercegovini. Proučuje, kako je družbeno-politični kontekst regije vplival na nastajanje miru in islamski feminizem ter kako so sekularne človekove pravice in feministične organizacije bosanskim aktivistkam omogočile plodno podlago za izvajanje feministične teologije, še preden so bile izpostavljene teoretičnim temeljem islamskega feminizma. S primeri pomembnih feministk in aktivistov za človekove pravice v regiji in projektov, ki se zavzemajo za ozaveščanje o temah, kot so enakost spolov, mir in sprava, prispevek raziskuje trajen odnos med islamskim feminizmom in izgradnjo miru. Jezik religije in feminizma se je izkazal kot koristno orodje za pospeševanje izgradnje miru in dialoga znotraj skupnosti, hkrati pa sekularne organizacije za človekove pravice še naprej zagotavljajo edini prostor za sodelovanje z islamskim feminizmom v patriarhalni družbi.